fbpx
1183 megtekintés

Melyik EU-s államban a legérdemesebb dolgozni 2020-ben

1183 megtekintés
Melyik EU-s államban a legérdemesebb dolgozni 2020-ben

Munkát keresel külföldön, de nem tudod, melyik országot válaszd? Mi összehasonlítjuk a holland, német, belga, angol, svéd francia és ír munkákat, és kimutatjuk, hol lesz számodra a legjobb 2020-ben

A nyitott határoknak köszönhetőn, az Európai Unióban sok lehetőség rejlik, ha keretén belül valamelyik tagállamban szeretnél dolgozni. A számos választék megnehezíti a döntéshozatalt, hogy melyik ország kínál előnyöket, és milyen helyzetben. Ezért eldöntöttük, hogy összehasonlítjuk a legnépszerűbb országokat az EU keretén belül, így az embereknek könnyebb lesz eldönteni, melyik országot válasszák elvárásaik függvényében.

Kritériumok, melyek meghatározzák a jó országot a migráns munkások számára:

Kritériumok, melyek meghatározzák a jó országot a migráns munkások számára:

Minimálbér

Egyik fontos befolyásoló tényező minden olyan migráns munkás számára, aki elhagyja országát, hogy más országban állást szerezzen, az az EU keretében levő országos minimálbér.

Kritériumok, melyek meghatározzák a jó országot a migráns munkások számára:

Egyik fontos ok más európai országba menni dolgozni az, hogy a fizetések sokkal nagyobbak. Tartsd észbe, hogy ha külföldre méssz dolgozni, és nem rendelkezel semmi speciális tapasztalattal, kicsivel több fizetést kapsz, mint az országban alkalmazandó minimálbér. Ezért úgy gondoljuk, hogy a minimál fontos szerepet játszik annak megállapításában, hogy melyik országban érdemes 2020-ben dolgozni.

Havi átlagos nettó fizetés

Minél többet dolgozol külföldön, annál több tapasztalatot szerzel, és a fizetésedmegnövekedhet. Azok számára, akik már bizonyos tapasztalattal rendelkeznek, és egy bizonyos ágazatban szeretnének dolgozni, jó ismerni minden ország havi átlagos nettó fizetését.

Havi átlagos nettó fizetés

Megélhetési költségek

Ha úgy tervezed, hogy a 2020-es külföldi alkalmazásod alatt pénzt spórolsz meg, akkor a megélhetési költség fontos tényező lehet. Az ideális képlet az, ha találsz egy olyan országot, ahol a minimálbér nagy a meglhetési költségek pedig alacsonyabbak. Elég nehéz külföldön pénzt spórolni, ha a fizetésed a megélhetésre költöd.

Munkanélküliség szintje

Ha ismered a munkanélküliség szintjét, meg tudod állapítani milyen esélyeid vannak egy állás megszerzésére mindenik országban. Ha a munkanélküliség szintje magas, akkor kevés esélyed van migráns munkásként munkát találni egy olyan országhoz viszonyítva, amelyben a munkanélküliség szintje alacsony. Várható módon a verseny fokozódik a magas munkanélküliséggel rendelkező országok pozícióiban.

A helyiek angol nyelvtudása

Az angol a legertejedtebb nyelv azon EU-s országbeliek számára, akik más EU államban munkát keresnek.

Az angol nyelvnek a munkaerőpiacon történő használatának elfogadottsága a helyi piacon elsősorban attól függ, hogy hány helyi lakos beszéli.
Mert hogyan tudnának a cégek a migráns munkavállalókkal kommunikálni, ha a saját alkalmazottaik nem beszélnek angolul? Ezért összehasonlításunkban az angolul beszélő helyi emberek százalékát használjuk.

Egészségügyi rendszer

Sajnos néha mindenikünk megbetegszik és valószínű, hogy külföldi munkád időszaka alatt a helyi egszségügyi rendszer szolgálataira leszel utalva. Az életminőség egyik fontos tényezője az egészségügyi rendszer. Összehasonlításunkban adatokat dolgoztunk fel arról, hogy a nemzeti egészségügyi rendszer alapján melyik ország hol helyezkedik el a ranglistán.

Az ott élő emberek boldogsága

A fent említett tnyezők olyan eszközök, amelyek migráns munkásként boldogabbá tehetnek. Miért ne használjuk összehasonlításunkban az országok boldogsági viszonyát? Melyik országban boldogabbak az emberek? Alapjában véve minden arról szól, hogy boldogabb emberek legyünk. Főleg ezért szeretnénk külföldön dolgozni.

Az ott élő emberek boldogsága

Melyik országban éri meg dolgozni 2020-ben

1: Hollandia

Ha nincs sok tapasztalatod egy bizonyos ágazatban, de külföldön szeretnél dolgozni, akkor Hollandiát kell választanod. Az összehasonlított országok közül itt a legnagyobb a minimálbér, 1615,80 euró. A legtöbb migráns munkás, aki azért hagyja el az országot, hogy más országban pénzt szerezzen, kicsivel többet fog szerezni, mint a megállapított minimálbér. A minimálbér ismerete fontos azok számára, akik bizonyos képzettség nélkül fognak dolgozni.

Hollandia

Hollandiában az életminőség a legjobbak között helyezkedik el. Az összehasonlított országok közül az egészségügyi rendszer itt a legjobb, a világon a 3. helyen helyezkedik el. Hollandia az az ország, ahol az emberek a legboldogabbak.

Ami a munkanélküliséget illeti, Hollandia kicsit rosszabbul áll, mint Németország, a munkanélküliség szintje 3,9%, Németországban pedig 3,4%.

Hollandiában a lakosság 90% beszél angolul. Ez az az ország, ahol a legtöbb ember beszéli az angolt második nyelvként. Mivel az angol nem az anyanyelvük könnyen megértheted, ha az angol neked is a második beszélt nyelved.

Ami a megélhetési költségeket illeti, Hollandia összehasonlításunkban valahol a középen helyezkedik el. Ha Hollandiába méssz dolgozni, akkor arra várhatsz, hogy a megélhetési költsgek nagy része a szállásra megy el, ugyanis a lakásbérek elég magassak. Az élelmiszerek Franciaországhoz, Írországhoz, Svédországhoz és Belgiumhoz hasonlítva olcsóbbak.

Szerezz több információt a hollandiai munkáról

2: Munka Írországban

Ha valamilyen képzettséggel rendelkezel, és karriert szeretnél építeni egy bizonyos ágazatban használva az angol nyelvű tudásod, akkor Írország a tökéletes hely. Hollandia után Írország és Belgium a második helyet foglalják el, ami a minimálbér értékét illeti, 1563 euró. Az átlagfizetés Írországban 2464,00 euróval magasabb, mint Hollandiában, de nem haladja meg a svéd átlagfizetést.

2: Munka Írországban

Ha tökéletesen beszéled az angol nyelvet, és eldöntötted, hogy ezeket az ismereteket használva karriert építesz egy külföldi országban, akkor 2020-ben a legjobb számodra, ha Írországot választod.

Tartsd szem előtt, hogy itt a munkanélküliség szintje magas. Amikor tehát állást kérsz, előfordulhat hogy a helyiekkel kell versenyezz, ami például Hollandiában nem történne meg.

3: Állást szerezni Németországban

Ha második nyelvként németül beszélsz, akkor valószínű Németországban kellene állást keresned. Németországban a munkanélküliség szintje a legalacsonyabb, 3,4%, és az összehasonlított országok közül a megélhetési költségek itt a legalacsonyabbak. Az alacsonyabb megélhetési költségek kárpótolják az alacsonyabb fizetést, amit Hollandiához vagy Írországhoz viszonyítva szerzel.

3: Állást szerezni Németországban

Mivel elég kevés személy beszél angolul, a legtöbb cég elvárja a migráns munkásoktól, hogy németül beszéljenek. Ez megnehezíti az álláskeresést Németországban azoknak, akik angolul beszélnek. Ha azonban németül beszélsz elég sok esélyed van arra, hogy 2020-ben állást szerezz Németországban.

Szerezz több információt a németországi munkáról

4: Alkalmazás Svédországban

Ha magas életszínvonalt keresel, figyelembe veheted a svédországi munkát. Az összehasonlított országok közül Svédországban a legnagyobb az átlagos fizetés. Továbbá az egészségügyi rendszer és a svédek boldogsága az összehasonlított országok élén áll. A svédek 86%-a beszél angolul, ami egyszerűvé teszi a munkahelyen való kommunikációt. A hollandokkal összehasonlítva valamivel kevesebb személy beszél angolul.

4: Alkalmazás Svédországban

A svédországi munka legnyagyobb hátránya, hogy Svédország nem alkalmaz minimálbért, így amikor Svédországban tervezel dolgozni, nem tudhatod biztosra mennyi a minimális fizetés, amit kaphatnál. A svédországi munka másik hátránya az, hogy itt a munkanélküliségi szint 6,2%, ami migráns munkásként megnehezíti egy állást megszerzését, az élelmiszerek pedig drágák.

5: Munkahely szerzése Angliában

Angliában dolgozni azoknak előnyös, akik angolul beszélnek és munkát keresnek. Olyan személyeknek felel meg, akiket a munkahelyen kívül nem érdekel a magas életszínvonal.

A minimálbér 1413 euró, az átlagfizetés pedig 2102 euró, szóval várható módon levesebbet fogsz keresni Angliában, mint Hollandiában, Belgiumban vagy Írországban. Mivel azonban a megélhetési költségek alacsonyabbak, mint a felsorolt országokban, így a havi megspórolt pénz egyforma kellene legyen.

5: Munkahely szerzése Angliában

Jegyezd meg, hogy mindenik térésgnek megvan a maga nyelvjárása, így a bizonyos személyek angol nyelvének megértése igazi kihívás lehet Angliában.

Az Angliában levő munka egyik hátránya az, hogy az összehasonlított országok közül az életszínvonal itt a legrosszabb. Ez azért van, mert a nemzeti egészségügyi rendszer hiányosabb, az emberek pedig kevésbé boldogak a többi EU-s államhoz hasonlítva. Az Angliában levő munka másik hátránya az, hogy 2016-ban a brittek nagy része úgy döntött kilépnek az Európai Únióból. A “Brexit” 2019. március 29-én lép érvénybe, és csak utána derül ki, hogy ez miként befolyásolja a más európai országokból ott dolgozó emberek életét.

6: Munka Belgiumban

Ha Belgiumban dolgozol, biztos lehetsz, hogy megkapod a minimális 1563 eurót. Hollandia és Németország után itt a legnagyobb a minimálbér. Írországban is ugyanannyi a minimálbér, 1563 euró.

Meglepő, hogy Belgiumban a lakosság csak 60%-a beszél angolul, összehasonlítva a szomszédos országgal, Hollandiával, ahol 90%-ban beszélik az angol nyelvet. Ez mégsem jelent problémát, ugyanis számos elérhető állás van Begiumban azok számára, akik angolul beszélnek.

6: Munka Belgiumban

Belgiumban a megélhetési költségek elég magasak, főleg az élelmiszerek drágák. A nemzeti egészségügyi rendszer és az emberek boldogsága, akik ebben az országban élnek, nem érik el Hollandia szintjét.

A belgiumi munka érdekes lehet azok számára, akik szokva vannak a külföldi munkával, de valami mást szeretnének kipróbálni.

Ellenőrízd a Belgium munkaajánlataink

7

Valószínű az összes összehasonlított ország közül ide érdemes szabadságra menni. Kriteriumaink szerint a Franciország kedvelők szomorúságára, ide nem érdemes dolgozni menni. A 9,2%-os munkanélküliségi szint megnehezíti egy állás megszerzését, főleg, ha az angol nyelvet szeretnéd használni a munkahelyen. A francia lakosság csak 39%-a beszél angolul. Tehát elég kevés az esélye annak, hogy francia kollegáiddal angolul beszélj.

7: Alkalmazás Franciaországban

Ami az életminőséget illeti, Franciaország nem alapozhat a jó ételre és a jó időjárásra. Az összehasonlított 7 ország közül a franciák a legkevésbé boldogak. Következésképpen azok a személyek, akik angolul beszélnek és Franciaországban keresnek munkát, jobb, ha máshol keresik.

Melyik EU-s államban a legérdemesebb dolgozni

Minimál-bérÁtlagfizetésMegélhetési költségekMunaknél-küliségi szintAngolt beszélők
aránya
A globális egészség-ügyi rendszer helyzeteNemzetközi álláspont a boldogság-ról
1: Hollandia€1618€246482,693,9%90%36
2: Írország€1563€246485,455,1%98%1114
3: Német-ország€1599€227074,353,4%56%1815
4: Svéd-országMinimális összeg nélkül€257083,706,2%86%89
5: Nagy-brittania€1413€210275,854,1%98%2319
6: Belgium€1563€209183,556%60%1516
7: Francia-ország€1498€215783,869.2%39%2023

Tartalom

Amikor eldöntöd, hogy külföldön szeretnél dolgozni, vedd figyelembe azokat a személyeket a környezetedből, akiknek valahol pozitív élményeik voltak. Senki nem adhat jobb válaszokat a munka- és életkörülmények iránt feltett kérdéseidre, mint azok a személyek, amelyek közel állnak hozzád.

Lényeges tudnod mi a fontos számodra, mikor külföldön keresel munkát.
Ha karriert szeretnél építeni az angol nyelvet használva, akkor jobb, ha Írországba méssz.

  • Amennyiben németül beszélsz, akkor a legjobb opció, ha Németországban szerzel állást.
  • Ha valami különlegeset szeretnél kipróbálni, menj Belgiumban dolgozni.
  • Ha egy olyan kombinációt keresel, hogy pénzt is spórolj, de kedvező életkörülmények mellett, akkor a legjobb választás Hollandia lesz.

Ha több információt szeretnél kapni a holland vagy német állásokról, kérdezd meg a toborzónkat.

30.06.2019

Találhat munkát külföldön?

  • Fizikailag alkalmas vagy
  • motivált
  • Szeretnél különböző országokból származó emberekkel dolgozni és élni
  • Szeretnél legalább havi 1750 eurót keresni

Csodás, a Qbis segíthet neked külföldön munkát találni

Szerezz egy munkaajánlatot

Kérjen több információt külföldi munkavégzéshez

Szerezzen személyre szabott informácit a Qbis-tól.